دوره آموزش مراقبت های ویژه کودکان (PICU)

درباره دوره آموزش مراقبت های ویژه کودکان (PICU):

بطور کلی با تغییر سریع جامعه و پیشرفت تکنولوژي، یادگیریهای قبلی کاهش می­یابد. پرستاری نیز از علومی است که در این جهان در حال توسعه، باید پیشرفت نماید و علاوه بر این با پیشرفت علم پزشکی و کاربرد و تکنولوژي نوین در تجهیزات پزشکی، مراقبت از بیماردر حرفه پرستاری نیز مسئولیت بیشتری را  نسبت به قبل پیدا می­کند و این مهم تنها با برگزاری دوره­های آموزشی حاصل می­شود. بر این اساس شرکت پرستاری در دوره­های آموزشی باعث می­شود که پرستاران نقش­های جدید را یاد بگیرند و دانش و مهارت­هایشان را در مراقبت از بیمار، افزایش و کار خود را به نحو احسن انجام دهند. مراقبت­های ویژه کودکان بخشی از یک بیمارستان است که سطح بالاتری از مراقبت پزشکی را برای کودکان بیمار فراهم می­کند. مراقبت­های ویژه کودکان از سایر بخش­های بیمارستان مانند بخش­های عمومی متفاوت است که در آن امکان مراقبت دقیق­تر توسط پرستارها و نظارت پیوسته بر روی مواردی چون ضربان قلب، تنفس و فشار خون وجود دارد. مراقبت­های­ویژه­کودکان همچنین امکان به کارگیری روش­های درمانی را به کادر پزشکی می­دهد که در سایر بخش­های بیمارستان قابل دسترسی نیستند. برخی از این روش­های درمانی در مراقبت­های ویژه کودکان شامل دستگاه­های تنفسی و داروهایی خاص هستند که تنها تحت نظارت دقیق پزشکی قابل دریافت می­باشند.

هدف از دوره آموزش مراقبت های ویژه کودکان (PICU):

افزايش آگاهی و مهارت­ها ی بالینی پرستاران در مراقبت از کودکان بستری در بخشPICU

شرایط پذیرش:

این دوره آموزشی کوتاه مدت برای کارشناسان و کارشناسان ارشد پرستاری که علاقه مند به شرکت در این دوره باشند، بلامانع است.

پس از پایان این دوره انتظار میرود فراگیر قادر باشد­:

1. استانداردهای بخش مراقبت ویژه کودکان را شرح دهد­.
  2. اصطلاحات رایج طبق خط مشی بخش را استفاده کند­.
  3. مانیتورینگ بیمار را با روش صحیح انجام دهد.
  4. مراقبت از بيماران تحت تهویه مکانیکی را انجام دهد.(ساکشن تراشه، دهانشویه ، آمادگی برای جداسازی بیمار از دستگاه )
  5. ارزیابی سطح هوشیاری بیمار را بصورت عملی انجام دهد­.
  6. اصول ثبت وگزارش­نويسي در پرونده بیمار را رعایت کند­.
  7. بیماری­های شایع کودکان بستری دربخش ویژه کودکان ( تشنج ، پنومونی ،اختلالات الکترولیتی­، بیماری­های متابولیک و ....) و مراقبت­های پرستاری را شرح دهد.
  8. اصول دارودرماني و محاسبات بالینی داروها (نحوه محاسبه و تنظیم داروهایی مثل دوپامين وميدازولام و....) را رعایت نماید­.
  9. اصول سرم­درماني (انواع محلول­های وریدی ، اصول رگ­گیری) در بخش را رعایت کند­.
  10. اصول کنترل عفونت در بخش ویژه را رعایت کند.
  11. مراقبت از بیماران در حال مرگ را برطبق خط مشی تدوین شده انجام دهد­.
  12. عوارض مراقبتی کودکان بستری در بخش را شرح دهد­.
  13. نحوه دادن خبر بد را با روش صحیح رعایت کند .
  14. اقدامات احيا­ء در بيماران بد حال را برحسب آخرین پروتکل رعایت کند.
  15. کار با کلیه دستگاه­ها را بطور صحیح انجام دهد .
  16. اصول مراقبت از بیمار با تراکئوستومی را رعایت کند­.
  17. آموزش به خانواده را بطور صحیح بکار بگیرد .
  18. فرایند پذیرش بیمار در بخش مراقبت­ویژه را طبق استاندارد­های اعتبار بخشی انجام ­دهد­.
  19. فرایند ترخیص بیمار در بخش مراقبت­ویژه را طبق استاندارد­های اعتبار بخشی انجام دهد­.
  20. آزمایش گازهای خونی را تفسیر می­کند.
  21. گرافی ها بیمار را مشاهده و تفسیر می­کند.

مهمترین سرفصل های آموزش مراقبت های ویژه کودکان (PICU):

• استانداردهای بخش مراقبت ویژه کودکان
  • اصطلاحات رایج طبق پروتکل بخش
  • مانیتورینگ بیمار
  • تهویه مکانیکی
  • ارزیابی سطح هوشیاری بیمار
  • ثبت وگزارش نويسي تکمیل فرم های مراقبتی
  • بیماری های شایع بخش
  • اصول دارو درماني
  • اصول سرم درمانی
  • اصول كنترل عفونت در بخش مراقبت ویژه
  • مراقبت از بیماران در حال مرگ
  • عوارض مراقبتی (زخم بستر، فلبیت، انفیلتراسیون، محرومیت حسی وحرکتی، پنوموتوراکس و ...)
  • اصول دادن خبر بد
  • كار با دستگاه ها
  • احيا قلبی ریوی درکودکان
  • اصول مراقبت از بیمار با تراکئوستومی
  • آموزش به خانواده
  • فرایند پذیرش بیمار در بخش مراقبت ویژه
  • فرایند ترخیص بیمار در بخش مراقبت ویژه
  • تفسیر گازهای خونی
  • تفسیر گرافی ها

نمونه گواهی ارایه شده در پایان دوره

دانش پذیران درباره این کارگاه چه می گویند؟

زینب آهنگر

من کارگاه های زیادی شرکت کردم ولی به جرات میتونم بگم، کارگاه یوگای در بارداری جز بهترین کارگاههایی که گذروندم بود، از هماهنگی ها، مدیریت و برنامه ریزی مسئول دپارتمان که تمام وقت و با سعه صدر پاسخگوی سوالات ریز و درشت ما بودند، تا کادر محترم سالن ورزشی و مدرس این دوره که اطلاعات به روز دنیا در زمینه یوگا را خالصانه آموزش دادند تشکر می کنم. امیدوارم که همه دست اندرکاران، مثل همیشه بدرخشند، و خاطرات خوشی که برای من رقم خورد برای دوستان و عزیزان دیگر نیز تکرار شود.

زینب آهنگر - کارشناس مامایی

کسب اطلاعات بیشتر

ارتباط مستقیم با کارشناس دوره: 09304092252 (خانم چناپارچی)

ارتباط مستقیم با کارشناس دوره از طریق تلگرام: t.me/acecrnursing