کارگاه آموزش درمان اعتیاد با رویکرد طب فراگیر

درباره طب فراگیر

طب فراگیر به  کلیه اموری اطلاق می‌شود که به درمان، بهبود وضعیت و افزایش کیفیت درمان کمک می‌کند. در این شیوه بیشتر به علت بروز بیماری و استفاده از روش‌هایی همچون آروماتراپی، بیوتراپی، هومیوپاتی، یوگا، آیورودا، طب سوزنی، طب سنتی، معنویت درمانی و غیره در بحث تشخیص و درمان پرداخته می‌شود، به‌عبارت‌دیگر ابتدا علت بیماری بررسی‌شده و پس‌ازآن با استفاده از روش‌های طب مکمل و طب رایج نسبت به درمان اقدام می‌شود.

دراین‌بین برخی از روش‌های فوق بیش از سایر روش‌های در دنیای امروز مورداستفاده و توجه جامعه متخصصین و پزشکان قرارگرفته که از آن جمله می‌توان به هومیوپاتی، طب سوزنی و آروماتراپی اشاره کرد.

طب سوزنی

طب سوزنی یا سوزن درمانی که به زبان چینی به آن ژن جیو (ZHEN JIU) گفته می‌شود مهم‌ترین شاخه طب سنتی چین است که با فروکردن سوزن‌های بسیار نازک به نقاط خاصی از بدن که گذرگاه‌های انرژی دانسته می‌شوند باعث تسکین درد یا درمان مشکل خاصی از بیمار می‌شود. بر اساس تئوری طب سوزنی، این نقاط خاص بر روی مسیرهای خاصی از بدن بانام گذرگاه یا (Meridian) قرار دارند که انرژی حیات که در زبان چینی به آن «چی (QI)» گفته می‌شود در آن‌ها جریان دارد.

این روش امروزه در درمان اعتیاد و افسردگی‌ها و مشکلات حین ترک و پس از ترک بسیار جایگاه خوبی را به خود اختصاص داده است.

هومیوپاتی

هومیوپاتی یکی از روش‌های درمانی است که در حیطه طب مکمل قرار دارد و امروزه در دنیا بسیار گسترش‌یافته است. در هومیوپاتی رویکرد تشخیصی و درمانی پزشک بر مبنای پیدا کردن اختلالی است که در سیستم روانی عصبی غددی ایمنی یا PNEI (سیستم مرکزی متعادل‌کننده بدن) به وجود و موجب بروز علائم در ارگان‌های مختلف بدن شده است. بر همین مبنا است که بیماری که با یک شکایت بخصوص مثل سردرد به پزشک مراجعه می‌کند توسط پزشک هومیوپات به‌طور کامل موردبررسی قرارگرفته و کلیه علائمی که در دیگر ارگان‌های وی وجود دارد نیز مبنای تشخیص اختلال مرکزی سیستم PNEI قرار می‌گیرد. هدف از تجویز دارو در هومیوپاتی ایجاد تحریکی بر روی سیستم PNEI در جهت تعدیل عملکرد آن می‌باشد.
در هومیوپاتی هیچ دارویی وارد فارماکوپه هومیوپاتی نمی‌شود مگر اینکه ابتدا گزارش‌های توکسیکولوژی مربوط به آن دارو بررسی‌شده و علاوه بر آن در شرایط امن، دارو بر روی افراد سالم آزمایش شود. این مسئله باعث می‌شود که تأثیرات فیزیولوژیک یک دارو بر فرد سالم در مورد هر دارو کاملاً شناخته‌شده باشد. برای توضیح اصل مشابه شاید داروی دیگوکسین بهترین نمونه باشد. این دارو که در طب رایج یکی از داروهای پرمصرف در درمان بیماران مبتلابه نارسایی قلبی است در طول سال‌های گذشته کاملاً شناخته‌شده است. گزارش‌های سم‌شناسی نشان می‌دهند که شایع‌ترین عارضه مسمومیت با دیگوکسین اختلال در شبکه هدایتی قلب می‌باشد. از طرفی برای بیمار مبتلابه نارسایی قلبی که معمولاً دچار اختلال در شبکه هدایتی قلب می‌باشد توسط متخصص قلب و عروق داروی دیگوکسین تجویز می‌شود؛ و همین دارو باعث بهبودی در هدایت شبکه هدایتی قلب و حال بیمار می‌گردد. این‌یک درمان هومیوپاتی یا مشابه درمانی است، هرچند که دارو توسط یک هومیوپات تجویز نشده است و دیگوکسین جزو فارماکوپه طب رایج است.

هم‌اکنون از هومیوپاتی در شبکه‌های درمانی بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان به‌عنوان یکی از روش‌های اصلی در درمان بیماری‌های حاد و مزمن استفاده می‌شود و دارای مراحل آموزش دانشگاهی می‌باشد. هم‌اکنون این روش درمانی در کشورهای انگلستان، آلمان، فرانسه، هلند، سوئد، کانادا، آمریکا، هندوستان، پاکستان و برزیل و بسیاری از دیگر کشورها خدمات درمانی به بیماران ارائه می‌دهد. سازمان جهان بهداشت در کتابی تحت عنوان مروری بر جایگاه طب مکمل/سنتی به‌تفصیل راجع به جایگاه هومیوپاتی در نظام بهداشتی کشورهای مختلف توضیح می‌دهد.
سازمان جهانی بهداشت اعلام نمود كه هومیوپاتی دومین سیستم پزشكی است كه به‌صورت جهانی استفاده می‌شود و بالغ‌بر یك میلیارد دلار برای این شیوه درمان هزینه می‌گردد. بیست الی سی درصد پزشكان فرانسوی و آلمانی در كارهای درمانی خود از هومیوپاتی استفاده می‌كنند. در انگلیس پنج بیمارستان هومیوپاتی بخشی از سیستم بهداشتی كشور را تشكیل داده و بیش از ۳۰ درصد پزشكان عمومی این شیوه را مورداستفاده قرار می‌دهند. در آمریكا بیش از ۵۰۰ پزشك و ۵۰۰۰ غیرپزشک در كارهای درمانی از هومیوپاتی استفاده می‌كنند و ۵/۲ میلیون آمریكایی در حال حاضر داروهای هومیوپاتی را بكار می‌برند – كه دوسوم آن‌ها خود تجویز هستند – و سالانه بیش از ۲۵۰ میلیون دلار در این راه صرف می‌شود.

درمان اعتیاد با رویکرد طب فراگیر مبتنی بر دو روش هومیوپاتی (همسان‌درمانی) و آکوپانکچر (طب سوزنی) توسط معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می‌شود که دوره اول این کارگاه تئوری و عملی در 12 مهرماه 98 برگزار شد.

این کارگاه به‌صورت تئوری و عملی توسط دکتر احمد مهرافزا، عضو انجمن پزشکان هومیوپات بین‌المللی و همچنین انجمن هومیوپاتی ایران و فعال در حوزه درمان اعتیاد برگزارشده و فراگیران و شرکت‌کنندگان می‌توانند پس از آموزش برخی مطالب کلی، اقدام به کار عملی در حوزه‌های فوق‌الذکر کنند.

این کارگاه هم به‌صورت فصلی و در هر فصل یک‌مرتبه برگزار خواهد شد.

سرفصل های آموزشی کارگاه آموزش ترک اعتیاد با رویکرد طب فراگیر:

• طب سوزنی در درمان اعتیاد
  • همیوپاتی در درمان اعتیاد

• درمان اعتیاد با استفاده از طب فراگیر
    اولین کارگاه آموزش درمان اعتیاد با رویکرد طب فراگیر
  • درمان اعتیاد با رویکرد طب فراگیر (2)
  • درمان اعتیاد با رویکرد طب فراگیر (3)
  • درمان اعتیاد با رویکرد طب فراگیر (5)

کسب اطلاعات بیشتر

ارتباط مستقیم با مسئول کارگاه: 090222439873 (آقای فرهنگ)

ارتباط مستقیم با کارشناس دوره از طریق تلگرام: t.me/acecr_img