ریشه کلمه ماساژ از منابع مختلف مشتق شده است. ریشه لاتین ماساژ و ریشههای یونانی ماسئین یا ماسو به معنای لمس، دست زدن، فشار دادن یا مالیدن میباشد. فعل فرانسوی ماسر نیز به معنای مالیدن آمده است.
اسناد تاریخی نشان میدهد ماساژ قدیمیترین شکل درمان جسم و روح است. یکی از نخستین مراجع مکتوب در رابطه با ماساژ را میتوان در کتاب طب سنتی چینی یافت که تاریخ آن به قبل از میلاد بازمیگردد که در آن ماساژ ماهیچهها و پوست از شایعترین شیوههای درمان است. داستان ماساژ یا تاریخچه ماساژ درمانی به حدود ۲۷۰۰ سال قبل برمیگردد. در متن کتاب امپراتور زرد (کتاب مرجع طب داخلی چین)، برای درمان فلج و تب و لرز به ماساژ پوست و پا توصیهشده است.
با سیری در تاریخ متوجه میشویم که ماساژ در تمام ملل و بافرهنگهای مختلف مرسوم بوده و شاید دلیل رواج آن عامهپسند بودن آن نزد تمام مردم باشد. درگذشته مردم بدون اینکه از تأثیرات فیزیولوژیکی و درمانی ماساژ آگاهی داشته باشند از آن استفاده میکردند. برای نمونه در ضربدیدگیها اولین اقدام آنها تکان دادن و یا مالش عضو صدمهدیده بوده است.
در میان ملل و اقوامی که درگذشته از ماساژ به شکل وسیعتری استفاده میکردند میتوان از مصریها، ایرانیان، یونانیان، چینیها و ژاپنیها نام برد و همینطور از بین دانشمندان و اطباء قدیمی که از تکنیکهای ماساژ استفاده میکردند میتوان به “بقراط” و “ابوعلی سینا” اشاره کرد. بقراط به نتایج سودمند مالش و ماساژ در تأمین و بازگرداندن نیروی عضلانی افراد ناتوان تا حدی پی برد و برای درمان بعضی از عوارض مفصلی و عضلانی از این روشها استفاده نمود.
ماساژ از دیرباز بهعنوان نوعی درمان مطرح بوده و مطالعات تاریخی نشان میدهد که مالش بدن در بین انسانهای اولیه و تمدنهای باستانی وجود داشته است. هندیان از ماساژ در ورزشهای تنفسی استفاده میکردند. مصریان و ایرانیان نیز انواع مختلف ماساژ را جهت درمان بکار میبردند. نمونههای زیر بخشی از کاربردهای ماساژ در زمان باستان نشان میدهد:
ماساژ صورت و بدن در تمام فرهنگها و جوامع از قدیمالایام شایع بوده و حتی در برخی تمدنهای قدیمی مراکز خاصی برای این کار وجود داشته است؛
ماساژ معمولی صورت و یا سایر اعضای بدن در منزل قابل انجام است، ولی اگر خواهان یک ماساژ اصولی و مؤثر هستید، بهتر است این کار توسط افراد ماهر و مجرب انجام شود.
با توجه به موارد فوق میتوان اینگونه نتیجه گرفت که ماساژ علاوه بر بحثهای زیبایی و رفع ترکهای پوستی با افزایش جریان خون باعث خونرسانی بهتر به سلولهای در حال مرگ میشود که این مهم مانع از مرگ این سلولها میگردد، درنتیجه ترکهای پوستی کاهش مییابد. از طرفی لیفت قسمتهای مختلف بدن خصوصاً صورت توسط ماساژ و فرم دهی عضلات و بافتهای دیگر در بدن توسط همین خونرسانی و ماساژ انجام میشود.
شایانذکر است افزایش خونرسانی و متابولیسم بدن پدیده ایست که سبب از بین رفتن بافتهای چربی میشود و از طرف دیگر بهبود شرایط عصبی شخص و آزادسازی گرههای عصبی در بدن سبب بهبود عملکرد سیستم گوارش و قلبی گشته که این مهم خود باعث تناسباندام شخص و فعالیتهای بهتر ذهنی و دوری از کسل بودن و کاهلی شخص را در بردارد.
جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با برگزاری دورههای ماساژ زیبایی و لاغری با بهرهگیری از بهترین اساتید و امکانات سعی در توسعه این روش درمانی رضایتبخش بیضرر در ارتقا سطح سلامت جامعه دارد.
بدین منظور هر فصل کارگاه تئوری و عملی با محوریت ماساژ زیبایی و لاغری ترتیب داده که علاقهمندان به این رشته با مراجعه به صفحات مجازی این واحد میتوانند از برگزاری این کلاسها باخبر شده و در این دورهها حضور به عمل برسانند.
ارتباط مستقیم با مسئول کارگاه: 090222439873 (آقای فرهنگ)
ارتباط مستقیم با کارشناس دوره از طریق تلگرام: t.me/acecr_img